6 Mart 2017 Pazartesi

Yayla Çorbası (Yoğurt Çorbası)

Yayla Çorbası (Yoğurt Çorbası)
Malzemeler:
Bir su bardağı kalın bulgur
Üç kaşık un
Bir su bardağı yoğurt
Bir yumurta sarısı
Yarım limon suyu
İki kaşık zeytinyağı
Bir kaşık tereyağı
10 su bardağı su
Tuz
Nane
Kırmızı toz biber

Yapılışı:
Su kaynatılır. Bulgur ve tuz eklenerek, bulgurların pişmesi sağlanır. Bir kasede un, yumurta sarısı, yarım limon suyu, yoğurt karıştırılarak terbiye hazırlanır. Hazırlanan terbiyenin içine çorba suyundan bir kepçe kadar konarak bir kez daha karıştırılır. Sonra bu karışım yavaş yavaş çorbaya ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Beş dakika kapağı açık olarak kısık ateşte kendi halinde pişmesine izin verilir. Süre sonunda tencere ateşten alınır.

Diğer yanda sos tenceresine yağlar konup eritilir. Tereyağı köpürmeye başlayınca kırmızı toz biber ve nane eklenerek, ateş kapatılır. Kabaran çorba sosu, pişmiş çorbanın üzerine gezdirilir. Çorbanız yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun. J


Not: Bulgur yerine pirinç veya istenen çeşitte şehriye de kullanılabilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder