23 Mart 2017 Perşembe

Salep

Salep
Daha çok kışın tercih edilen salebin yerini, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, yavaş yavaş dondurma almaya başladı bile. Fakat akşamları serin olan dış mekanlarda hala salebin zevkle içilebileceğini düşünüyorum. Hazır ürün kullanmayı sevmeyenler, aşağıdaki tarif sizin için. :) 

Malzemeler (iki kişilik):
2 büyük kahve fincanı süt
2 çay kaşığı salep özü (toz)
1 yemek kaşığı nişasta
2 tatlı kaşığı şeker
Bir tutam tarçın

Yapılışı:
Tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresine alın. Ateşe koymadan önce tahta kaşıkla iyice karıştırın. Malzemeler tamamen karışıp özleşince, kısık ateşe alın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışım kaynayıp göz göz olunca hemen ateşten indirin. Soğutmadan fincanlara alarak tarçınla süsleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder