Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Bir yemek kaşığı yoğurt
Bir yemek kaşığı yoğurt
Bir tatlı kaşığı maya
1 ½ su bardağı ılık su
Tuz
Üzeri İçin:
Dört domates veya iki bardak kışlık domates sosu
Bir diş sarımsak
Bir yemek kaşığı kekik
Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Üç su bardağı rendelenmiş taze kaşar peynir
Yapılışı:
Un, yoğurma kabına alınır. Ortası havuz gibi açılır. İçine maya ve ılık su konulur. Hamur yoğrulmadan bu ikisi karıştırılır. Beş dakika kadar beklenir. Maya kabarınca zeytinyağı ve tuz konulup hamur yoğrulur. Üzeri kapatılarak üç katı oluncaya kadar mayalandırılır.
Fırın 200°C’ye ayarlanır. Mayalanan hamur ikiye bölünür. Her bir hamur parçası merdane yardımıyla servis tabağından biraz daha büyük açılır. Pizza tepsisiyle 3 dk kadar fırına sürülür, çıkarılır.
Diğer hamur da kalan malzemelerle aynı işlemden geçirilerek pişirilir. Biraz soğuması beklenerek, pizza bıçağıyla dilimlenir. Ev yapımı limonata, meyve suyu veya ayranla servis edilir.
Afiyet olsun. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder