6 Mart 2017 Pazartesi

Sade Pizza

Sade Pizza
Hamur İçin Gerekli Malzemeler:
Sade Pizza3 su bardağı (200 ml) un
Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Bir yemek kaşığı yoğurt
Bir tatlı kaşığı maya
1 ½ su bardağı ılık su
Tuz

Üzeri İçin:
Dört domates veya iki bardak kışlık domates sosu
Bir diş sarımsak
Bir yemek kaşığı kekik
Sade PizzaBir tutam tuz
Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Üç su bardağı rendelenmiş taze kaşar peynir

Yapılışı:

Un, yoğurma kabına alınır. Ortası havuz gibi açılır. İçine maya ve ılık su konulur. Hamur yoğrulmadan bu ikisi karıştırılır. Beş dakika kadar beklenir. Maya kabarınca zeytinyağı ve tuz konulup hamur yoğrulur. Üzeri kapatılarak üç katı oluncaya kadar mayalandırılır.

Sade PizzaBu arada kabukları soyulan domatesler küçük küçük doğranır, sarımsak ezilir. Her ikisi, tuz ve zeytinyağı, sos tenceresine alınır. Domatesler suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Pişen sos ateşten alınır, kekik eklenir, karıştırılır.

Fırın 200°C’ye ayarlanır. Mayalanan hamur ikiye bölünür. Her bir hamur parçası merdane yardımıyla servis tabağından biraz daha büyük açılır. Pizza tepsisiyle 3 dk kadar fırına sürülür, çıkarılır.

Sade PizzaHazırlanan domates sosunun yarısıyla yarı pişmiş pizza hamurunun üzeri kaplanır. Tekrar fırına sürülen pizza, 7 dk kadar fırında tutulur. Çıkarılıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirin yarısı serpilir ve bir kez daha fırına sürülür. 5 dk daha fırında tutulan pizza, fırından çıkarılır.

Diğer hamur da kalan malzemelerle aynı işlemden geçirilerek pişirilir. Biraz soğuması beklenerek, pizza bıçağıyla dilimlenir. Ev yapımı limonata, meyve suyu veya ayranla servis edilir.

Afiyet olsun. J






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder