16 Mart 2017 Perşembe

Kıymalı Ispanak Yemeği

Kıymalı Ispanak Yemeği
Malzemeler:
½ kg ıspanak
100 gr kıyma
Bir küçük boy soğan
Bir küçük havuç
Bir yemek kaşığı pirinç
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Ispanaklar ayıklanıp, kumlarından tamamen arınıncaya kadar yıkanır. Saplar, yapraklarından ayrılır. Soğan yemeklik doğranır. Havuç yıkanıp kazınır. İster rendelenir, ister incecik doğranır.

Yağ, tencereye konup kısık ateşe alınır. Kızınca soğan ve kıyma eklenir. Soğanlar şeffaflaşıp kıyma dağılıncaya kadar birlikte kavrulur. Havuç ve salçalar eklenir. Salça kokusu çıkıncaya kadar hepsi birlikte tahta kaşıkla döndürülerek kavrulur. Bir bardak kaynar su eklenerek kapak kapatılır. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir. 

Havuçlar suyunu çekince, ıspanak sapları eklenir. Renkleri dönene kadar kaşıkla çevrilir. Renkleri dönünce, ıspanak yaprakları ve bir bardak kaynar su eklenir. Kapak kapatılır ve pişmeye bırakılır. Bir iki dakika sonra kontrol edilir. Ispanak yaprakları söndüğünde tuz serpilir. Pirinç eklenerek son kez karıştırılır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pirinçlerin piştiğinden de emin olunca yemek ateşten alınır. Makarna veya pilavla servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder