Kendi mutfağımda pişiriyorum ve yemek tariflerimi sizinle paylaşıyorum. Keyifle denemeniz, bereketli sofralarda afiyetle yemeniz dileğiyle...
15 Mart 2017 Çarşamba
Evde Tereyağı Yapımı
Taze inek sütünü kaynatın. Soğuyunca kapaklı bir kapla buz dolabına koyup bir gece bekletin.
Ertesi gün dışarıya alın. Sütün üzerinde biriken kaymağı kevgirle toplayarak, bir kavanoza ya da sıkı kapaklı herhangi bir kaba koyun.
Bir iki gün buzdolabında bekletin. Sonra çıkarıp elinizde sallamaya başlayın. Kavanozda ise, yerde de yuvarlayabilirsiniz.
Bu işlemi yaparken, kaymak önce yoğunlaşacak, sonra yağ ve ayran birbirinden ayrılacaktır. Ayran ve yağ birbirinden tamamen ayrılıp yağ bir araya toplanınca, ayranı süzün.
Süzülen ayran da çok değerlidir. Atmayıp, örneğin yoğurt çorbasında kullanabilirsiniz.
Ayrılan yağ, kabın içine konan soğuk suyla yoğurarak iyice yıkayın. Ta ki, ayran yağdan tamamen arınıncaya kadar.
Kolay gelsin, bereketli olsun.
Etiketler:
butter,
heavy cream,
kaymak,
krema,
tereyağı,
Yardımcı Ürünler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder