4 kaşık şeker
4 kaşık un
1,5 su bardağı süt
100 gr tereyağı
Bir paket kremşanti
Yapılışı:
Uygun büyüklükte bir kâsede sütle şeker iyice karıştırılır.
Tencereye alınan tereyağı kısık ateşte eritilir. Un eklenerek hafif pembe kavrulur.
Şekerli süt tencereye eklenir, topaklanmaması için hızlıca karıştırılır. Dibi
tutmaması için karıştırılmaya devam edilerek pişirilir. Pişen krema göz göz
olmaya başlayınca ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Soğutulduktan sonra
kremşanti katılarak mikserle çırpılır. Pastacı kreması kullanıma hazırdır.
Afiyet olsun. J
Kısa bir not: Kullanılacak kremşanti sade ise, kakaolu kek
arasına, kakaolu ise, sade kek arasına daha bir yakışacak gibi. Ayrıca sade
kremşanti kullanılarak hazırlanan kremanın içine limon ya da portakal kabuğu
rendelenebilir. Arzu edilirse, vanilya da konabilir. Böylece damak zevkine göre
değişik lezzetler elde edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder