24 Mart 2017 Cuma

Pasta Keki


Pasta Keki
 Malzemeler:

5 yumurta
İki kahve fincanı toz şeker
Bir kahve fincanı ılık su
Bir kahve fincanı sıvı yağ
10 yemek kaşığı elenmiş un
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu

Yapılışı
Yuvarlak kek kalıbı yağlanıp unlanır. Fırın 180°C'ye ayarlanarak ısıtılır. Un, vanilya ve kabartma tozu birlikte elenir. Yumurtalar çırpma kabına kırılarak, kabarıncaya kadar şekerle birlikte çırpılır. Biraz unlu karışım, biraz yağ, biraz su katılarak, tüm malzemeler bitinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Homojen bir karışım elde edildiğinde hazırlanmış kalıba boşaltılır. Isıtılmış fırına verilerek, 35 dk kadar pişirilir. Bu süre sonunda kürdanla kontrol edilir. Kekin içi de pişmişse, fırından çıkarılır. Varsa tel üzerine alınarak, yoksa kalıbında soğumaya bırakılır. İstenen yaş pasta yapımında kullanılır. Pasta yapımı sırasında bir bardak soğuk sut gezdirilerek ıslatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder