6 Mart 2017 Pazartesi

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz




 

Malzemeler:
İki orta boy kereviz kökü
Bir adet kereviz yaprağı
Bir orta boy patates
Bir orta boy havuç
Bir adet soğan
Bir çay kaşığı şeker
Bir portakal
Tuz
İki kaşık yemeklik zeytinyağı (pişirmek için)
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım demet dereotu

Yapılışı:
Patates,  havuç ve kerevizler soyulup yemeklik doğranır. Kerevizlerin kararmaması için yemeğe katılıncaya kadar limonlu suda bekletilir. İncecik doğranmış soğan, iki kaşık yemeklik zeytinyağıyla ölünceye kadar kavrulur.  Havuçlar ve iki bardak kaynar su eklenerek kapak kapatılır ve havuçlar beş dakika kadar pişirilir. Ardından patates ve bir bardak kaynar su eklenerek beş dakika daha pişirilir. Son olarak kerevizler, yıkanmış bütün kereviz sapı, tuz, şeker, bir portakal suyu eklenerek tahta kaşıkla bir kez karıştırılır. Gayet kısık ateşte, sebzeler pişinceye ve yemek suyunu çekinceye kadar, bir daha karıştırılmadan pişirilir. Pişen yemek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına alınır. Yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir ve doğranmış dereotu ile süslenir.

Afiyet olsun. J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder