Bir adet
kereviz yaprağı
Bir orta boy
patates
Bir orta boy
havuç
Bir adet
soğan
Bir çay
kaşığı şeker
Bir portakal
Bir portakal
Tuz
İki kaşık
yemeklik zeytinyağı (pişirmek için)
Yarım çay
bardağı sızma zeytinyağı
Yarım demet
dereotu
Yapılışı:
Patates, havuç ve kerevizler soyulup yemeklik
doğranır. Kerevizlerin kararmaması için yemeğe katılıncaya kadar limonlu suda
bekletilir. İncecik doğranmış soğan, iki kaşık yemeklik zeytinyağıyla ölünceye
kadar kavrulur. Havuçlar ve iki bardak
kaynar su eklenerek kapak kapatılır ve havuçlar beş dakika kadar pişirilir.
Ardından patates ve bir bardak kaynar su eklenerek beş dakika daha pişirilir.
Son olarak kerevizler, yıkanmış bütün kereviz sapı, tuz, şeker, bir portakal
suyu eklenerek tahta kaşıkla bir kez karıştırılır. Gayet kısık ateşte, sebzeler
pişinceye ve yemek suyunu çekinceye kadar, bir daha karıştırılmadan pişirilir. Pişen
yemek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına alınır.
Yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir ve doğranmış dereotu ile süslenir.
Afiyet
olsun. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder