6 Mart 2017 Pazartesi

Cacık

Cacık
Malzemeler:
İki bardak yoğurt
İki orta boy salatalık
Bir diş sarımsak
Bir tutam tuz
Küçük bir demet dereotu
Yarım bardak içme suyu
Süslemek için kırmızı pul biber ve sızma zeytinyağı

Yapılışı:
Salatalıklar kalın rendelenir. Sarımsak ezilir. Dereotu doğranır. Yoğurt, su ve tuz iyice çırpılır. Diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Kaselere konur. Üzeri bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ve kırmızı pul biberle süslenir.

Afiyet olsun.

J

Not: Dereotu yerine bir tatlı kaşığı kuru nane, üzerini süslemek için sızma zeytinyağı ile birlikte taze nane yaprakları kullanılabilir. Bu şekilde hazırlanan cacık, daha ferah bir lezzete sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder