Kabak dilimlenir, soyulur ve arzu edilen büyüklükte doğranır. Doğranan kabaklar tencereye alınır, içine karanfil atılır. Şekerin tamamı kapakların üzerine gezdirilerek dökülür. Bir gece kapağı kapalı bekletilerek kabakların suyunu salması sağlanır.
Suyunu iyice salan kabaklar orta hararetli ateşe alınır. Kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca en kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Ara sıra kapak açılıp kontrol edilmelidir.
Pişirme işlemi ortalama iki saat sürmektedir. Suyunu iyice çekerek, parlak görünümlü bir hal alan kabaklar ateşten alınarak, kapağı açık olarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına alınır. Dövülmüş ceviz veya kaymakla ya da tamamen sade olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder