Bir yumurta
İki kaşık kızartma yağı
Bir tatlı kaşığı tereyağı
Peynirli, patatesli veya pazılı iç harç
Peynirli, patatesli veya pazılı iç harç
Yapılışı:
El yufkası tamamen açılır, çırpılan yumurtadan bir miktar yufkanın üzerine gezdirilir.
Bir kenarından üçte ikisi katlanır. Katlanan kısmın ortasına kare bir alanı kaplayacak şekilde parça parça tereyağı ve arzu edilen çeşitte iç harç konur. Yufkanın diğer kısmı bunun üzerine katlanır. Diğer iki kenarın biri üste, diğer alta katlanır.
Tavaya bir kaşık kızartma yağı konur, altı hafif hararette yakılır.
Yağ kızınca hazırlanan gözleme tavaya yerleştirilir. Üzeri kapatılarak kısık ateşte bir tarafı kızartılır ve çevrilir. Bu esnada tavaya bir kaşık daha kızartma yağı eklenir.
Diğer taraf da aynı usulde kızartılınca, gözleme tavadan alınır. Gözlemeleriniz yenmeye hazırdır.
Yağ kızınca hazırlanan gözleme tavaya yerleştirilir. Üzeri kapatılarak kısık ateşte bir tarafı kızartılır ve çevrilir. Bu esnada tavaya bir kaşık daha kızartma yağı eklenir.
Diğer taraf da aynı usulde kızartılınca, gözleme tavadan alınır. Gözlemeleriniz yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun. J
Not: Gözlemenin iç harcını istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.
Peynirli iç harç için genellikle peynir ve maydanoz kullanılır.
Peynirli iç harç için genellikle peynir ve maydanoz kullanılır.
Patatesli harç için önce patatesler haşlanır, ince doğranarak soğanla kavrulur. Karabiber, tuz ve toz kırmızıbiber konarak karıştırılır.
Pazılı harç için, pazılar doğranıp soğanla birlikte yağda kavrulur. Tuz ve pul biber ilave edilerek karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder