½ bardak pilavlık bulgur
½ bardak şehriye
İki kaşık yemeklik zeytinyağı
Bir kaşık tereyağı
2 bardak tavuk suyu
Tuz
Yapılışı:
Pirinç yıkanır ve tuzlu suda en az yarım saat bekletilir. Bu şekilde nişastasını salan pirinç süzülür ve bulgur da eklenerek bir kez daha yıkanır.
Pilav tenceresine alınan şehriyeler hafif ateşte pembeleşinceye kadar zeytinyağı ile kavrulur. Ateş kapatılır, tencerenin biraz soğuması beklenir.
Böylece birazdan eklenecek olan tereyağının yanması önlenmiş olur. Harareti giden tencereye tereyağı eklenerek tekrar ateşe konulur. Tereyağı da eriyip köpürmeye başlayınca süzülmüş bulgur ve pirinç eklenir. Tuz ilave edilip karıştırılır.
Fazla kurutulmaz. Tavuk suyu eklenerek kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş en kısığa getirilir. Pilav suyunu çekip göz göz olunca ateşten alınır.
Kapak kaldırılarak üzerine temiz bir havlu kağıt serilir. Bunun üzerine kapak kapatılır ve 10-15 dk demlenmeye bırakılır. Demlenen pilavınız yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder