8 Mart 2017 Çarşamba

Kuru Köfte

Kuru Köfte
Malzemeler:

Bir kg % 20 oranda yağlı dana kıyması
Bir kuru soğan
Bir dilim ekmek
Bir yumurta
Bir diş sarımsak
İki çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
Bir çay kaşığı kimyon
Bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı:
Kıyma yoğurma kabına alınır. Soğan ve sarımsak soyularak, kalınca doğranıp rondoya alınır. Ekmek parçalanarak ve yumurta kırılarak rondoya eklenir. Birlikte rondodan geçirilerek iyice inceltilir. Diğer tüm malzemelerle birlikte kıymaya eklenir, iyice yoğrulur. Tamamen karışınca tezgahın üzerinde, adeta dövercesine, tezgaha vura vura beş dakika kadar yoğrulmaya devam edilir. köfte şekli verilerek üzeri kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir. Dinlenmiş köfteler ızgarada pişirilir.

Afiyet olsun.

Not: Aynı usulde hazırlanmış köfteler tavada hafif yağda da kızartılabilir. Ancak o zaman kıymadaki yağ oranının % 8-10'a düşürülmesi gerekmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder