300 gr mantar
Bir adet soğan
Tuz
Kırmızı pul biber
İki kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
Mantarlar yıkanmadan önce nemli, temiz bir bezle silinir. Üzerindeki kirlerden temizlen mantarlar, süzgece kur. Suyun altında bir yandan elle karıştırılarak hızlıca yıkanır.
Kevgirde süzülen mantarlar, büyüklüklerine göre, enine 2-3 parçaya bölünürler. Soğan söğüş olarak doğranır. Zeytinyağı ile birlikte kısık ateşe konarak hafif bembeleştirilir.
Mantarlar, tuz ve biber eklenir. Ateşin harareti biraz artırılır. Tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak sote edilir. Sote olan mantarlar ateşten alınır. Özellikle ızgaraların yanına garnitür olarak ikram edilir.
Afiyet olsun. J
Not: Mantarların yukarıdaki şekilde temizlenmesinin sebebi, su çekmelerini önlemektir. Su çekmeyen mantarlar, piştiğinde açık renkli ve parlak bir görünüme sahip olacaktır. Aksi taktirde mantarlar kararmış, kötü bir görünüme sahip olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder