6 Mart 2017 Pazartesi

Tarhana Çorbası (6 Kişilik)

Tarhana Çorbası
Malzemeler:
Tarhana Çorbası
6 yemek kaşığı ev yapımı tarhana
2 su bardağı soğuk su
8 su bardağı tavuk ya da kemik suyu
Bir diş ezilmiş sarımsak
Bir yemek kaşığı tatlı biber salçası
Tuz

Sosu için:
Bir kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
Arzu edilen miktarda nane

Yapılışı:
Uygun büyüklükteki bir tencereye ev tarhanası, soğuk su ve biber salçası konularak pişirmeden en az yarım saat öncesinden kapağı kapatılarak bekletilir.

Pişirileceği sırada tencereye et ya da tavuk suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz eklenir. Kısık ateşte, tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Kaynamaya başlayınca altı iyice kısılarak beş dakika kadar kendi halinde pişmesine izin verilir. 

Bu arada sos tenceresine tereyağı ve zeytinyağı alınır, yağ eriyince nane eklenerek, yanmasına izin verilmeden hafif kavrulur. Böylece hazırlanan çorba sosu, ateşten alınan çorbanın üzerine gezdirilerek bir kez karıştırılır.

Çorbanız yenmeye hazırdır. Arzu edilirse kıtır ekmek, didiklenmiş tavuk eti ve acı pul biberle servis edilir.

Afiyet olsun. J






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder