5 limon
10 sofra kaşığı toz şeker
10 su bardağı içme suyu
Yapılışı (Birinci Yöntem):
Limon kabukları rendelenir, şekerle birlikte iyice ovulur.
Limonlar sıkılarak suları çıkarılır. Ovulmuş limon kabuğu-şeker karışımına,
limon suyu ve içme suyu eklenir. Malzemeler, şeker eriyinceye kadar iyice
karıştırılır. Hazır olan limonata, buzdolabında soğutularak içilir.
Yapılışı (İkinci Yöntem):
Limonlar sıkılır. Kabukları 4 bardak su ile 10 dk kaynatılır.
Soğutulan kabuklar süzülerek ayrılır. Çıkan suya 7 su bardağı içme suyu, limon
suyu ve şeker eklenir. Buzdolabında soğutularak içilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder