Malzemeler:
Bir kg kırmızı pancar
Bir kaşık toz şeker
2-3 diş sarımsak
İki kaşık sirke
Bir kaşık sıvıyağ
40 gr kaya tuzu
Yapılışı:
Pazılar yıkanıp kazınır. Bütün olarak enine, kalınca veya elma dilimi şeklinde doğranır.
Derin bir tencereye alınır. Üzerlerini bir parmak geçecek kadar kaynar su konup, kısık ateşte
3-4 dk kaynatılır. Süre sonunda ateşten alınan pancarlar, kevgir yardımıyla tencerenin içinden alınır.
Derin bir tencereye alınır. Üzerlerini bir parmak geçecek kadar kaynar su konup, kısık ateşte
3-4 dk kaynatılır. Süre sonunda ateşten alınan pancarlar, kevgir yardımıyla tencerenin içinden alınır.
Tencerede kalan pancar suyuna kaya tuzu, şeker, yağ ve sirke eklenir. Karıştırılarak tuz ve şekerin erimesi sağlanır. Pancarlar, uygun büyüklükteki bir cam turşu kabına ya da kavanozlara yerleştirilir. Aralarına soyulup dilimlenmiş sarımsak atılır. Üzerine hazırlanan pancar suyundan, pancarları kapatacak miktarda konarak kapağı kapatılır. Bir hafta sonunda turşular yenmeye hazırdır.
İsterseniz suyunu da et yemeklerinin yanında içecek olarak tüketebilirsiniz.
İsterseniz suyunu da et yemeklerinin yanında içecek olarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder