Bir büyük boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Dört yumurta
Tuz
Kırmızı pul biber
Yapılışı:
Ispanaklar ayıklanıp, kumlarından tamamen arınıncaya kadar yıkanır. Saplar, yapraklarından ayrılır. Soğan söğüş olarak doğranır.
Ispanaklar ayıklanıp, kumlarından tamamen arınıncaya kadar yıkanır. Saplar, yapraklarından ayrılır. Soğan söğüş olarak doğranır.
Yağ tencereye konup kısık ateşe alınır. Kızınca soğan ve ıspanak sapları eklenir. Soğanlar ölünceye kadar tahta kaşıkla döndürülerek kavrulur. Ispanak yaprakları eklenir.
Ateş en kısığa getirilir ve kapak kapatılır. Ispanak yaprakları sönünce bir kez karıştırılır. Tuz serpilir, tekrar karıştırılır.
Ateş en kısığa getirilir ve kapak kapatılır. Ispanak yaprakları sönünce bir kez karıştırılır. Tuz serpilir, tekrar karıştırılır.
Ispanakların içine yumurtalar için dört çukur açılır. Yumurtalar bu çukurların içine kırılır. Sarılar dağıtılmaz. Üzerlerine tuz ve kırmızı pul biber serpilir. Kapak tekrar kapatılarak, pişirilmeye devam edilir. Yumurtalar pişince tencere ateşten alınır. Nohutlu pilav ve yoğurtla servis yapılır.
Afiyet olsun.
J
Ben bunu çok severim.
YanıtlaSil