24 Mart 2017 Cuma

Çikolatalı Puding

Malzemeler:
Bir lt süt
Bir su bardağı un
İki yemek kaşığı koyu kakao
Bir su bardağı toz şeker
200 gr bitter çikolata

Yapılışı:
Un, kakao ve süt tencereye alınarak çırpma teliyle iyice karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Kaynamaya başlaması beklenmeden çikolatalar parçalanarak içine atılır ve karıştırılmaya devam edilir. Göz göz olunca şeker eklenir. Dibine tutmaması için sürekli karıştırılır.

Şeker ve çikolata tamamen eriyip kaybolduğunda ateşten alınır. Puding, pasta üzerine kullanılacaksa, düzgün bir yüzey oluşturması için ateşten alınır alınmaz kullanılması gerekmektedir. 

Puding olarak ikram edilecekse, kaplara boşaltarak üzeri açık olarak dışarıda soğutulur. İyice soğuması için bir süre de buzdolabında bekletilerek, en geç iki gün içinde tüketilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder